Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Stjärnkockens bästa tips för att rädda maten

”Du får en godare kaka om du utgår från gamla kakor och gammalt bröd”, säger kocken Paul Svensson.
”Du får en godare kaka om du utgår från gamla kakor och gammalt bröd”, säger kocken Paul Svensson. Bild: Bild: Press

Dagens ETC.

Det är en kokbok, men inte bara – Paul Svensson presenterar i ”Rädda maten” ett aptit­retande manifest för hur vi alla kan hjälpas åt att hushålla med planetens resurser.

Statistiken är deprimerande. Globalt slängs ungefär en tredjedel av alla livsmedel. Det handlar om 50 ton mat – varje sekund. Och här i Sverige är svinnet mer än en miljon ton om året, enligt Naturvårdsverket.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser