Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Skogsträdgården ger mat överallt

Annevi Sjöberg, Daniel Larsson (formgivare) och Philipp Weiss är teamet bakom boken ”Skogsträd-gården – odla ätbart överallt”.
Annevi Sjöberg, Daniel Larsson (formgivare) och Philipp Weiss är teamet bakom boken ”Skogsträd-gården – odla ätbart överallt”. Bild: Bild: David Roxendal

Dagens ETC

Tänk dig att få oändligt med mat växandes utanför husknuten i en trädgård som nästintill sköter sig själv. Låter det som en dröm? Det är fullt möjligt och orsaken till att allt fler lockas av att ha en skogsträdgård. I nya boken ”Skogsträdgården – odla ätbart överallt” berättar Philipp Weiss och Annevi Sjöberg hur du gör.

En skogsträdgård är, som namnet antyder, inspirerad av skogen och dess vilda natur. Men det som för ett ovant öga ser ut som en illa skött och vildvuxen trädgård är i själva verket en plats där i stort sett allt som växer är ätbart. Det är noga planterat i olika skikt, med hög- och lågväxande träd, buskar, örter och klängväxter som växer kors och tvärs, så att varje planta får rätt mängd sol.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser