Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Skippar nudlarna – för billig och bra vegomat

Sally Jönsson. 
Sally Jönsson.  Bild: Bild: Bojan Radevic

Dagens ETC.

Matbloggaren Sally Jönsson snubblade in på veganismen när hon som student letade efter goda, hållbara och billiga recept. På bloggen ”Skippa nudlarna” tipsar hon om recept till en bred publik. ”Jag blir överlycklig när jag ser att det inte bara är studenter som följer och inspireras av min blogg utan också pensionärer”, säger hon.

Sally Jönsson kommer från Örby utanför Stockholm och har vuxit upp i ett hem där njutbar hemlagad mat varit ett sätt för familjen att samlas och umgås. Ritualen det innebär att tillsammans laga maten och äta den var självklar under Sally Jönssons och lillasyster Sonias uppväxt. Båda har varit aktiva inom fotbollen och därför behövt äta ordentligt och ofta för att orka med vardagen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser