Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Permakultur – både hållbart och lönsamt

Bild: Bild: Ridgedale permakultur

Dagens ETC

Från en liten gammaldags gård med hästdragen plogning till en modern anläggning helt byggd på permakulturodling. Människorna bakom Ridgedale vill visa att det går att odla miljövänligt och samtidigt få ekonomin att gå runt.

Med hjälp av folk från alla jordens hörn som har varit intresserade att lära sig mer om permakultur har paret lyckats bli en högkvalitativ lokal matproducent som levererar ägg, grönsaker och kyckling till restauranger och privatpersoner.

– Tankesättet är vad som ligger bakom framgången. För att lyckas krävs att man arbetar hårt, mycket hårt och planerar riktigt bra, säger Richard Perkins som år 2013 började förvandlingen av gården till dagens Ridgedale permakulturgård tillsammans med Yohanna Amselem.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser