800 Dagar

Ny akutplan för klimatet – konkreta punkter som ska minska Sveriges utsläpp

Ett meddelande från Greenpeace på Riksdagshuset i Stockholm. Organisationen Klimatriksdagen lämnar nu en lista till riksdagspartierna med konkreta förslag på hur Sverige bör hantera klimatkrisen.
Ett meddelande från Greenpeace på Riksdagshuset i Stockholm. Organisationen Klimatriksdagen lämnar nu en lista till riksdagspartierna med konkreta förslag på hur Sverige bör hantera klimatkrisen. Bild: 
Bild: Thommy Tengborg/TT

Dagens ETC. I fredags lanserade organisationen Klimatriksdagen sin akutplan med en rad konkreta punkter som ska lyfta klimatfrågan och få ner Sveriges utsläpp till netto noll inom tjugo år. Planen överlämnas till riksdagspartierna som ska få verktyg att hantera den aktuella klimatkrisen.

Den gröna omställningen måste ske snabbt. Under våren har den ideella organisationen Klimatriksdagen arbetat fram en akutplan för klimatet – som i kort går ut på att Sverige blir klimatneutrala fram till 2040. Samtidigt vill organisationen att Sverige blir föregångsland i klimatarbetet. På fredagen presenterades den för medlemmarna, allmänheten och politiker.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser