
Dagens ETC
Nyligen slog portarna upp till popup-restaurangen Retaste, som tillverkar lyxiga rätter av mat som annars hade gått till spillo. ”Det här har varit en dröm länge”, säger initiativtagaren och kocken Paul Svensson.
Maria Sandmon
Text
”Ett nytt koncept som kommer att bli de förlorade smakupplevelsernas mecka.” Så beskrivs den nyligen öppnade pop up-restaurangen Retaste i ett pressmeddelande som skickades ut inför invigningen i förra veckan. Restaurangen huserar i en designstudio på Södermalm i Stockholm och här görs all mat och dryck av räddade råvaror från livsmedelsbutiker.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela vintern
Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Maria Sandmon
Text
Detta kanske också intresserar dig

Musks hantlangare tar kontroll över världens klimatdata: ”Ingen aning om vad de gör”

Ny rapport visar att ministern har fel: Majoritet vill behålla strandskyddet

Nytt oroande rekord – årets januari den varmaste som uppmätts

Svenskarna redo att bromsa klimatkatastrofen

Inrikesflyget minskar – Sverige sticker ut i EU
