Hoppa till innehållet

Hållbara livsmedelssystem

Maja Alskog Bredberg: ”Vi behöver bli fler som deltar i matproduktionen”

Maja Alskog Bredberg vill ändra vår syn på mat.

Maja Alskog Bredberg vill ändra vår syn på mat.

Bild: Carlos Zaya

ETC nyhetsmagasin

Till sist tröttnade hon på att måla reklamfasader åt storföretag. Hon stoppade händerna i jorden och undersökte matsystemets mörka sidor. Nu vill Maja Alskog Bredberg inspirera fler att skapa framtidens goda mat.

 Januari 2024. Maja Alskog Bredberg har lämnat vinterkylan i Stockholm för södra Spanien. Provinsen Almería är kontinentens torraste plats men trots det karga landskapet kallas området ofta för Europas köksträdgård. På en yta som täcker 40 000 hektar har enkla växthus i plast byggts upp och här skördas varje år 3,5 miljoner ton grönsaker. Maja har rest ner för att besvara frågan var maten i våra affärer kommer ifrån. Hon har sökt svaret sedan hon började utbilda sig till trädgårdsmästare tre år tidigare, nu vill hon med egna ögon se hur produktionen går till. Väl på plats blir hon överväldigad.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.