Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Han vill bygga världens mest klimatsmarta restaurang

Bild: Eira Desax

Dagens ETC.

Markskruv i stället för betong, ­mycket trä i ­konstruktionen och vatten som återanvänds i ­odlingarna. Det är ­receptet bakom ”världens mest ­klimatsmarta växthusrestaurang” som just nu byggs i skånska Skegrie.

Vi är på den skånska slätten. På en byggarbetsplats i det lilla ­samhället Skegrie, 20 minuter från centrala Malmö. Det blåser friska vindar. Innanför byggstängslet står hjul­lastare och grävmaskiner. På ytan ser det ut som vilket bygge som helst. Men om allt går enligt plan ska världens mest klimat­smarta växthusrestaurang bli verklighet just här.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månader för bara 99 kr

Från

Spara 603 kr och läs ända fram till vår.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser