Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Här äter barnen mask – för klimatets skull

Bild: Zanna Nordqvist

Dagens ETC.

Det är en fredag i början av juni. Ministrar och aktivister har strömmat till Stockholmsmässan i Älvsjö för ett globalt klimattoppmöte. Men även på andra platser i huvud­staden funderar människor på den gröna omställningen och hur den ska gå till – i det stora och lilla.

På Lilla Nacka, en förskola och skola i sydöstra Stockholm, har matsalen en särskild meny dagen till ära. Gulärtsfalafel, mathavre och grönsaker – men också sockertångspesto och granola på mald mjölmask är rätterna som bjuds. Menyn är resultatet av den klimat­smarta framtidslunch som Malin Söderström, kock på Moderna museet, tagit fram tillsammans med den brittiske konstnären Jeremy Deller. Denna dag serveras den till 6 000 elever i skolmatsalar runt om i Stockholm, däribland i matsalen på Lilla Nacka.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser