Corona

Frankrike satsar 200 miljoner för att skapa cykelboom

När karantänen i Frankrike lättades 11 maj blev det rusning till landets cykelhandlare. ”Försäljningen har skjutit i höjden, vi har knappt några cyklar kvar och hinner inte få in nya”, säger Franck Serres.
När karantänen i Frankrike lättades 11 maj blev det rusning till landets cykelhandlare. ”Försäljningen har skjutit i höjden, vi har knappt några cyklar kvar och hinner inte få in nya”, säger Franck Serres. Bild: Bild: Emma Sofia Dedorson

Dagens ETC. Regeringen erbjuder alla som har en cykel att stå för drygt 500 kronor av eventuella reparationskostnader nu när restriktionerna i landet har lättat. Den som inte kan cykla kan ta en gratiskurs och tillfälliga cykelbanor och garage ska skapas med statligt stöd för att förmå fransoserna att välja cykeln som transportmedel.

Louanne och hennes två söner har kommit till sportkedjan Décathlons cykelverkstad i Chambourcy utanför Paris för att reparera ena pojkens cykelhjul. Men det går inte. Reparationsverkstan blev fullbokad på bara några dagar efter att de öppnade igen efter karantänen. Nu är det minst en månads väntetid.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser