Hoppa till innehållet

Inrikes

"Vi vill använda hela djuret"

Stjärnkocken Johan Jureskog älskar kött.
Stjärnkocken Johan Jureskog älskar kött. Bild: Bild: TT

Dagens ETC

Johan Jureskog, delägare till restaurangerna Rolfs kök och AG, anser att det är extremt svårt att hitta bra svenskt kött.

Johan Jureskog, stjärnkock med en rad utmärkelser på meritlistan, är delägare till de båda restaurangerna Rolfs kök och AG, i Stockholm. AG har utsetts till bästa köttrestaurang i Sverige tre gånger. Johan Jureskog håller med om att det finns en efterfrågan på bra kött, en ”köttrend”, men menar att det är extremt svårt att hitta bra svenskt kött.

På AG och Rolfs kök tar man vara på så stora delar av djuret som möjligt. Den filosofin har man följt i över tio år, långt innan det utvecklades till en trend bland kockar och krögare. På AG hängmöras det omsorgsfullt utvalda köttet från olika delar av världen i stora glaskylar väl synliga i restaurangen och snart ska man inreda ett eget styckeri i källaren. Johan Jureskog kallar sig köttsommelier och genomför regelbundet köttprovningar i restaurangen. Man planerar också att hålla styckningskurser, både för restaurangfolk och privatpersoner.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser