Inrikes

"Vi utmålas som rasister"

"Man utgår ifrån ett par enstaka individers åsikter, i en grupp av flera hundra föräldrar", säger en av föräldrarna som Dagens ETC har pratat om.
"Man utgår ifrån ett par enstaka individers åsikter, i en grupp av flera hundra föräldrar", säger en av föräldrarna som Dagens ETC har pratat om.

Dagens ETC. Det var tänkt att nyanlända barn skulle inhysas i friskolan Thoren Framtids lokaler i Ronneby, men plötsligt backade företaget. Den senaste veckan har det rasat en hård debatt där föräldrar till eleverna på skolan anklagats för rasism.

Den senaste veckan har det stormat rejält kring friskolan Thoren Framtid i Ronneby. Såväl lokala som rikstäckande medier har rapporterat om hur föräldrar på skolan stoppat en verksamhet för nyanlända barn mellan 7 och 15 år, som var planerad att starta i lokalerna. Lokalpolitiker har jämfört situationen med apartheid, då det bland annat förekommit diskussioner om att dela upp ingångarna mellan de olika grupperna. Tidningen Expo har också rapporterat om enskilda personers rasistiska utfall i sociala medier.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser