Hoppa till innehållet

ETC Umeå

”Vi har sett till helheten och måste göra så här”

I Umeå finns det tolv fritidsgårdar. Som regel jobbar två samordnare och fem 		fritidsledare på varje gård. Majoriteten av fritidsledarna har i dag så kallade intermittenta anställningar med osäkra villkor. 
I Umeå finns det tolv fritidsgårdar. Som regel jobbar två samordnare och fem fritidsledare på varje gård. Majoriteten av fritidsledarna har i dag så kallade intermittenta anställningar med osäkra villkor.  Bild: Bild: Liselott Holm

ETC Umeå.

Det handlar om att värna arbetsklimatet. Så förklarar personalchefen förflyttningen av fritidsledaren Bianca Nord efter att hon begärt ut allmänna handlingar och gjort en JO-anmälan.

– De som hon har begärt ut mejlloggar av känner sig väldigt kränkta. Jag har jobbat länge i kommunen, men jag har aldrig varit med om att en kollega anmält en annan kollega. Det är ju inte mer än tre, fyra personer som jobbar på varje fritidsgård, så det här är nog unikt. Men det handlar också om helheten – vi jobbar varje höst med att personalplanera, och Bianca är inte den enda som har blivit förflyttad. Vi har flyttat andra som har fått utökad sysselsättningsgrad för att passa ihop pusslet, säger Maj-Lis Jacobsson, personalchef på Umeå fritid.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Umeå!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00