Hoppa till innehållet

Inrikes

Växande proteströrelse mot utvisningar till Afghanistan

Ronaldo säger att han riskerade livet på vägen till Sverige eftersom han hade en förhoppning om att få det bättre. ”Jag trodde att jag skulle få det bra, att jag skulle få leva ett bra liv. Det är allt jag vill, men istället är allting kaos nu.”
Ronaldo säger att han riskerade livet på vägen till Sverige eftersom han hade en förhoppning om att få det bättre. ”Jag trodde att jag skulle få det bra, att jag skulle få leva ett bra liv. Det är allt jag vill, men istället är allting kaos nu.” Bild: Zanna Nordqvist

Dagens ETC.

För fyra år sen sökte Ronaldo asyl i Sverige. Då var han 16 år och kom ensam. I dag är han hemlös och gömmer sig för myndigheterna som vill skicka honom till Afghanistan. Samtidigt växer nu protesterna runt om i Sverige mot den situation Ronaldo och många andra befinner sig i. Imorgon sker en ny massutvisning till Afghanistan och protester äger rum över hela landet.

Idag är Ronaldo 20 år. Migrationsverket tror inte på de asylskäl han har uppgett och han har fått avslag på sin asylansökan. De menar att han ska utvisas till Afghanistan, ett land han knappt minns.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

00:00 / 00:00