Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Hemlösa tvingas till vandrarhem

Är du akut hemlös i Göteborg, utan andra sociala problem, kommer du inte längre ha möjlighet att söka nödbistånd i form av boende. I stället får du en summa kontanter som ska räcka till att bo på vandrarhem i en vecka.
Är du akut hemlös i Göteborg, utan andra sociala problem, kommer du inte längre ha möjlighet att söka nödbistånd i form av boende. I stället får du en summa kontanter som ska räcka till att bo på vandrarhem i en vecka. Bild: ETC Media

Dagens ETC.

Pengar i handen för sju dagars boende på vandrarhem. Sedan igår är det den hjälp akut hemlösa utan andra sociala problem kan vänta sig av Göteborgs socialtjänst. När pengarna tagit slut måste de ansöka om bistånd på nytt.

Är du akut hemlös i Göteborg, utan andra sociala problem, kommer du inte längre ha möjlighet att söka nödbistånd i form av boende. I stället får du en summa kontanter som ska räcka till att bo på vandrarhem i en vecka. Lyckas du inte hitta eget boende under tiden måste du vända dig till socialtjänsten igen och söka om ytterligare sju dagars stöd. Detta enligt nya riktlinjer som staden införde igår.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser