Hoppa till innehållet

Inrikes

V godkänner inte regionens utredning: ”Styret sviker väljarna”

Anton Fendert (MP), ordförande i trafiknämnden och Lina El-Yafi, gruppledare för V i regionen och ledamot i trafiknämnden.

Anton Fendert (MP), ordförande i trafiknämnden och Lina El-Yafi, gruppledare för V i regionen och ledamot i trafiknämnden.

Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT, Press (montage)

Dagens ETC

Vänsterpartiet är samarbetsparti åt S-MP-C regionstyret i Stockholm. En förutsättning för stödet var att regionen skulle pausa projektet att avskaffa tågvärdarna på pendeltågen. När nu projektet ändå får grönt ljus anser V att styret svikit både väljarna, pendelpersonalen och överenskommelsen.

Pendeltågsentreprenören MTR:s projekt att avskaffa tågvärdarna har fått skarp kritik från de lokala facken för att äventyra säkerheten. Detta inte bara för lokförarna som nu blir ensamma på tåget, utan också för resenärerna. Projektet klubbades av det förra borgerliga regionstyret. Kritiken har Vänsterpartiet skrivit under på och för att ställa upp som stödparti åt den nyvalda ”mittenkoalitionen” ställde de krav på att projektet stoppades. Det fick de inte igenom. Istället blev överenskommelsen att projektet pausades i väntan på en utredning av säkerhetskonsekvenserna. Men när nu styret givit MTR grönt ljus, anser V att styret svikit.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser