Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Utsikt att njuta av – men inte för alla

Fler utsiktsplatser på Älvsborgsbron har en enastående utsikt över  hamn­inloppet och centrala Göteborg. Men trappstegen ned gör att alla som använder rullstol eller rullator inte kan vistas på platse.
Fler utsiktsplatser på Älvsborgsbron har en enastående utsikt över hamn­inloppet och centrala Göteborg. Men trappstegen ned gör att alla som använder rullstol eller rullator inte kan vistas på platse. Bild: ETC Media

ETC Göteborg.

Utsiktsplatserna på Älvsborgsbron går bara att nå via trappsteg. Det gör dem otillgängliga för de tusentals personer som använder rullstol eller rullator.

På Älvsborgsbron finns flera utsiktsplatser där besökarna får en enastående utsikt över  hamn-inloppet och stora delar av centrala Göteborg. Men för att ta sig ner på platåerna behöver man gå två trappsteg vilket innebär att den rullande befolkningen – alla som använder rullstol eller rullator för att ta sig fram – inte kan vistas på platsen. Per Stjärnehag har jobbat med tillgänglighetsfrågor i snart 40 år och han är kritiskt till att det inte finns någon ramp till platserna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månader för bara 99 kr

Från

Spara 603 kr och läs ända fram till vår.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln