Inrikes.

2019-09-10 12:00
Eva Nordmark. Bild: Anders Wiklund/TT
Eva Nordmark.
Puffetikett
Dagens ETC

Uppgifter: Eva Nordmark blir ny arbetsmarknadsminister

Hon var ett av de förhandstippade favoritnamnen – nu tycks det också klart att Eva Nordmark får posten som arbetsmarknadsminister efter Ylva Johansson. Det enligt uppgifter till Expressen.

I eftermiddag ska Stefan Löfven presentera sin nya regering. Nu tyder det mesta på att ett av de nya namn som kommer presenteras är Eva Nordmark. Enligt Expressens källor får hon rollen som arbetsmarknadsminister efter Ylva Johansson.

– Det har varit klart i några dagar, säger en källa till tidningen.

Eva Nordmark är ordförande för TCO sedan åtta år tillbaka, men har en lång bakgrund inom socialdemokraterna. Hon satt i riksdagen för partiet mellan 1995 och 1998, och var ordförande för SSU Norrbotten i början av 1990-talet, och satt även i ungdomsförbundets styrelse.

Igår blev det enligt SVT också klart att Ann Linde tar plats i regeringen, som ersättare till utrikesminister Margot Wallström. Om Stefan Löfven kommer presentera flera nya namn än så är oklart, men enligt Expressens källa väntar inga stora förändringar.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter