Hoppa till innehållet

Hälsa

Unga säger nej till köttindustrin

Årets Meat Atlas-rapport av den tyska tankesmedjan Heinrich Böll visar att konsumtionen av kött minskar hos unga.
Årets Meat Atlas-rapport av den tyska tankesmedjan Heinrich Böll visar att konsumtionen av kött minskar hos unga. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

Kött blir allt billigare i världens livsmedelsaffärer och konsumtionen ökar, trots negativa effekter på hälsa och klimat. Nu väljer allt fler unga bort kött från tallriken, enligt årets Meat Atlas-rapport.

Tillsammans med Jordens vänner tar den tyska tankesmedjan Heinrich Böll foundation varje år fram en rapport över den globala köttindustrins metoder och effekter utifrån såväl mänsklig hälsa som klimatperspektiv. Vid lanseringen av årsrapporten för 2021 i Berlin talade styrelsemedlemmen Barbara Unmüssig.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser