Inrikes.

2019-03-14 10:30
Det har blivit allt vanligare att kommuner inte kräver någon utbildning eller kompetens när vårdpersonal ska anställas.  Bild: Leif R Jansson/TT
Det har blivit allt vanligare att kommuner inte kräver någon utbildning eller kompetens när vårdpersonal ska anställas.
Puffetikett
Dagens ETC

Undersköterskor rasar mot kommuners annonser

Många undersköterskor är upprörda över att flera kommuner inte kräver utbildning eller kompetens när vårdpersonal ska anställas.

”Höj kompetens för undersköterskorna” skriver en undersköterska på Facebook.

”Inga kompetens-, utbildnings- eller erfarenhetskrav”. Så står det i en annons från från Arbetsförmedlingen Norrköping där kommunen söker personal till vården. Man vill locka sökande till en träff på arbetsförmedlingen och i annonsen meddelas att det finns ett ”enormt behov” av personal och att alla är välkomna att söka.

Att kommunerna inte kräver någon utbildning av vårdpersonalen har blivit vanligare runt om i landet. Även i Rättviks kommun annonserar man efter personal utan krav på utbildning eller erfarenhet. Och det här har rört upp känslorna hos undersköterskor.

”Åka till Norge”

Hos Yrkesföreningen Sveriges undersköterskor och specialistundersköterskor (SUSF) har många reagerat över formuleringen i annonserna. På deras facebook-sida skriver flera personer upprört att det inte bara äventyrar säkerheten för patienterna utan även nedvärderar hela yrkeskåren.

Ordförande för SUSF Marianne Stathin reagerar också starkt på annonsen. ”Det här är vansinne.” skriver hon och menar att undersköterskornas yrke behöver värdesättas högre och få en egen legitimation:

”Krutet bör läggas på att höja kompetensen för undersköterskor och låta yrkeshögskolan räknas som en äkta högskola för undersköterskor.”

Flera menar att det är bättre att åka till Norge och jobba eftersom löner och villkor är bättre där.

”Det här är droppen som får bägaren att rinna över. Det är inte konstigt att närmare 12 000 undersköterskor sökt ’autorisasjon’ och där flertalet aktivt arbetar i Norge” skriver SUSF.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

"Rekryterar brett"

Dagens ETC har sökt vård- och omsorgsdirektör Magnus Johansson för en kommentar till annonsen, istället är det samordnare Ludvig Andersson som svarar på kritiken för Norrköpings kommuns räkning. Han menar man att det är Arbetsförmedlingen som formulerat annonsen, som är en kallelse till en rekryteringsträff.

– Det här är arbetsförmedlingens annons. Vi har en egen platsannons som ligger ute för våra sommarjobb, där är det tydligare specificerat att man ska ha fyllt 18 år och ha god förmåga uttrycka sig på svenska. Det är också meriterande – och vi prioriterar sökande som har – utbildning eller erfarenhet inom vård och omsorg, säger han.

Eftersom kommuner måste rekrytera mycket personal inför sommaren så söker man brett, även inom grupper som inte har vårdutbildning, menar Ludvig Andersson. Han nämner studerande inom socionom- eller lärarutbildningar som exempel. Det finns många olika sorters jobb inom vård och omsorg – inom hemtjänst, boende för äldre eller verksamheter för personer med funktionsnedsättning.

– Vi lägger stort fokus på att hitta ansvarstagande personer som har rätt personliga egenskaper, eftersom jobbet innebär att ge service och skapa trygghet, säger han.

Hur ser du på att det i den här annonsen kan framstå som att vem som helst kan komma och jobba inom vården?

– Angående den här formuleringen så måste jag hänvisa dig till Arbetsförmedlingen.

Så ni tycker inte att man kan uttrycka det som att det inte krävs någon utbildning?

– Jag vill trycka på den formulering som vi har i vår annons.

Har ni bett dem att ändra eller att uttrycka sig på ett annat sätt i framtiden?

– Jag har inte haft kontakt med dem personligen, men jag vet att kollegor till mig varit i kontakt med Arbetsförmedlingen utifrån att vi fått reaktioner på formuleringen från medarbetare och kommuninvånare. Vi har pratat om man skulle kunna uttrycka det på ett annat sätt.

Ser ni några risker med att man använder personal som inte är utbildad för vård och omsorg?

– Det är alltid vård- och omsorgsutbildning som är prioriterat när man har arbetsuppgifters som till exempel medicindelegring.

Kan du förstå att människor blir oroliga om de ser att det rekryteras outbildad personal till exempelvis äldreomsorgen?

– Jag kan förstå att människor tycker det är viktigt med utbildad personal inom omsorgen. Det tycker även vi som arbetsgivare och söker utbildad personal i första hand.Det här gäller inför sommarperioden när våra ordinarie medarbetare går på semester. Alla vikarier får en anpassad introduktion och vi har minst 60 procent av den ordinarie arbetsstyrkan i tjänst, det tror vi skapar en kontinuitet och trygghet för både brukare och sommarjobbare, säger Ludvig Andersson.

– Den annons som vi har är liknande som den vi har haft ute tidigare år, och vi har inte fått några såna reaktioner.

Arbetsförmedlingen i Norrköping som låg bakom annonsen har inte gått att nå för en kommentar.

Fotnot: Artikeln har uppdaterats med svaren från Norrköpings kommun.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter

Undersköterskejobbet

Undersköterska kräver i dag ingen högskoleexamen.

En yrkesutbildning tar cirka 1,5 år.

Lönen ligger i snitt på runt 25 000 kronor i månaden.