Hoppa till innehållet

Inrikes

Terrorforskarens uttalande 
sågas av Rädda Barnen

En flicka på al-Zuhour-barnhemmet i Mosul, Irak, som tar emot barn som har befriats från IS. Bilden är från augusti 2018.
En flicka på al-Zuhour-barnhemmet i Mosul, Irak, som tar emot barn som har befriats från IS. Bilden är från augusti 2018. Bild: Bild: Maya Alleruzzo / AP Photo

Dagens ETC.

Rädda Barnen kräver att Sverige ta hem de barn till IS-terrorister som sitter i flyktingläger i norra Syrien. Det har mötts av hård kritik från bland annat Magnus Ranstorp, terrorexpert vid Försvarshögskolan. Men Rädda Barnen står på sig, och menar att Ranstorp är en del av den "oupplysta diskussionen" i Sverige.

Efter att Rädda Barnens Sverigechef Ola Mattsson satt i Agenda under söndagskvällen och förde fram kravet på att ta hem IS-terroristernas barn har han blivit kraftigt kritiserad på sociala medier. En av de som gick längst var Magnus Ranstorp som på twitter skrev att barnen kommer bli säkerhetsproblem i framtiden då många följer sina föräldrars fotspår. Han menade också att dessa barns identitet "för alltid kommer vara uppkopplad mot IS".

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser