Hoppa till innehållet

Inrikes

Språkrörskandidaten: ”Det är svårt att ha Löfven som chef”

Om  Rebecka Le Moine blir nytt språkrör för MP vill hon inte sitta i regeringen. ”Det är bättre att ena språkröret står utanför, med örat mot marken och lyssnar in gräsrötterna, miljörörelsen och rättviserörelsen och är ett språkrör för partiets ideologi”
Om Rebecka Le Moine blir nytt språkrör för MP vill hon inte sitta i regeringen. ”Det är bättre att ena språkröret står utanför, med örat mot marken och lyssnar in gräsrötterna, miljörörelsen och rättviserörelsen och är ett språkrör för partiets ideologi” Bild: Bild: Hossein Salmanzadeh

Dagens ETC.

Ge naturen en röst. Håll ena språkröret utanför makten. Och bygg om samhället från grunden. Det är några av de mål språkrörskandidaten Rebecka Le Moine tänker kämpa för om hon får uppdraget. ”Vi måste återgå till ekonomins egentliga mening – att hushålla med naturresurser”, säger hon.

Miljöpartiet har det inte lätt. Efter att med nöd och näppe ha klarat sig kvar i riksdagen 2018 har partiet de senaste månaderna guppat upp och ned kring de fyra procent av rösterna som väljarna måste ge dem med för att få stanna kvar i riksdagen. Att i det läget vilja ta över uppdraget efter avgående språkröret Isabella Lövin kan verka något våghalsigt.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser