Hoppa till innehållet

Surströmming

Surströmming – från fattigmanskost till festmat

Ruben Madsen.
Ruben Madsen.

Dagens ETC

Ruben Madsen bor på Ulvön, Sveriges surströmmingsmecka i hjärtat av Höga kusten. Han startade Surströmmingsakademien 1999 men håller inte stenhårt på premiärdagen tredje torsdagen i augusti. – Producenterna ska leva också, är strömmingen klar är det bara att skeppa iväg den och avnjuta den, säger han.

Ruben Madsen, även kallad Surströmmingskungen, föredrar hela strömmingar framför filéer.

– Hela fiskar med ben smakar mer. Och så får man med rommen också, säger han.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln