Hoppa till innehållet

Inrikes

Stor risk för jobbskador bland restauranganställda

Bild: Janerik Henriksson/TT

Dagens ETC

Vassa knivar, fräsande olja och halkiga golv. För den som jobbar inom restaurang är risken att skada sig ovanligt stor. Var femte olycka som sker är dessutom allvarlig.

Kockar och kallskänkor har de tuffast. Åtminstone är det de som i störst grad riskerar att skada sig på jobbet, bland alla som arbetar inom handel och restaurang. Det visar en ny rapport från Afa försäkring. Men även bland andra restauranganställda är risken att skada sig allvarligt större än för arbetsmarknaden i snitt. Ofta orsakas skadorna av heta plåtar, kokade olja eller vassa knivar. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser