Hoppa till innehållet

Inrikes

Stockholms stad lovar pengar till resursskolor

”Det var fyra timmar om dagen hänga gubbe i princip, med sig själv”, säger Stellas pappa Erik Peréus om dagarna på den ordinarie skolan, innan dottern fick plats på resursskola, och fortsätter: ”De försökte såklart på den skolan med, men kunskapen fanns inte där”. Idag har Stella godkända betyg i allt utom kemi och biologi.
”Det var fyra timmar om dagen hänga gubbe i princip, med sig själv”, säger Stellas pappa Erik Peréus om dagarna på den ordinarie skolan, innan dottern fick plats på resursskola, och fortsätter: ”De försökte såklart på den skolan med, men kunskapen fanns inte där”. Idag har Stella godkända betyg i allt utom kemi och biologi. Bild: Jörgen Lund

Dagens ETC.

Förra veckan skev Dagens ETC om att två resursskolor för barn med behov av särskilt stöd skulle tvingas lägga ned efter vårterminen 2022. Nu kommer nya bud från skolborgarrådet: en historisk satsning på det särskilda stödet, som bland annat ska tillfalla resursskolorna.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad har under den senaste mandatperioden blivit allt hårdare i sina bedömningar av ansökningarna av de så kallade tilläggsbeloppen. Bara under det senaste läsåret fick resursskolorna avslag på sju av tio ansökningar. Något som har lett till en underfinansiering. Skolföretaget Utvecklings­pedagogik AB meddelade att de skulle tvingas lägga ner resursskolorna Lunaskolan Södra i Kärrtorp samt Lunaskolan i Bromma till sommaren, vilket skulle gå ut över 200 elever i behov av särskilda stödinsatser. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser