Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Staden studerar utdömd tvätteknik

Miljöförvaltningen letar information om smittorisker med den tvätteknik ETC Göteborg skrev om i fredags som har installerats som enda alternativ för 400 hyresgäster i Tynnered.
Miljöförvaltningen letar information om smittorisker med den tvätteknik ETC Göteborg skrev om i fredags som har installerats som enda alternativ för 400 hyresgäster i Tynnered. Bild: ETC Media

Dagens ETC.

Teknik med avjoniserat vatten istället för tvättmedel och varmvatten har installerats i tvättstugor som servar cirka 400 hyresgäster i Tynnered. Men tekniken har dömts ut av forskare. Nu tittar Miljöförvaltningen, som är tillsynsmyndighet för fastighetsägare, närmare på frågan.

I fredags berättade ETC Göteborg hur cirka 400 av Familjebostäders hyresgäster i Grevegården har fått tvättmaskiner installerade på gården med teknik som ska utesluta varmvatten och tvättmedel. Men tekniken får allvarlig kritik av forskare som menar att den saknar vetenskaplig grund, Samtidigt vittnar Kristianstads kommun, som varit en del av ett pilotprojekt med tekniken, om allvarliga brister. Bernadett Weber är enhetschef för hälsoskydd på Miljöförvaltningen i Göteborg och har fått information om maskinerna med avjoniserat vatten.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser