Hoppa till innehållet

Inrikes

Säkerhets-vd satsar på plats i riksdagen för SD

Joakim Söderström var en ivrig twittrare, känd för sina starka åsikter, i sin roll som vd för Säkerhetsbranschen.
Joakim Söderström var en ivrig twittrare, känd för sina starka åsikter, i sin roll som vd för Säkerhetsbranschen. Bild: Jessica Gow/TT

Dagens ETC.

Han har gjort sig känd för starka åsikter om brottslighet och trygghet. Säkerhetsbranschen vd och den före detta polisen Joakim Söderström satsar nu på en plats i riksdagen för Sverigedemokraterna. Och de åsikter han har fört fram den senaste tiden kan uppfattas som klart politiska.
– Det kan hända att en del av hans uttalanden inte varit riktigt lyckade, säger branschorganisationens ordförande Kettil Stenberg.

Joakim Söderström har varit en aktiv röst i debatten om kriminalitet och trygghet de senaste åren. Under sin tid som nationellt ansvarig för polisens kamerabevakning och som vd för Säkerhetsbranschen har han propagerat för ökad kameraövervakning, men också debatterat kriminalitet. Och inte minst har han twittrat till en stor skara följare. Ibland med Säkerhetsbranschen som avsändare, ibland med sig själv. Inte sällan på ett sätt som kan uppfattas som politiskt, som efter rapparen Einárs död: ”Våldsvågen är en direkt effekt av den politik som förts och en indirekt konsekvens av åratal av trivialiserande retorik”, eller som i höstas: ”Rån av barn och ungdomar - inte sällan med förnedrande inslag - har mer än fördubblats de senaste åren. Det är samhällets ansvar att våra unga ska kunna röra sig fritt ute i samhället utan ORO FÖR att rånas.” Han skriver om att Sverige är inne i den värsta våldsvågen som drabbat oss i modern tid, propagerar för höjda straff och kritiserar Stefan Löfven för att vara  en ”nervös skolpojke” när han håller tal. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser