Hoppa till innehållet

Inrikes

Så påverkar medier åsikter om invandring: ”Känslorna styr”

Enligt Nora Theorin så har traditionella nyhetsmedier inte haft en större påverkan på läsares inställning till migration. Alternativmedier däremot har påverkat sina läsare till att bli mer negativt inställda.
Enligt Nora Theorin så har traditionella nyhetsmedier inte haft en större påverkan på läsares inställning till migration. Alternativmedier däremot har påverkat sina läsare till att bli mer negativt inställda. Bild: Shutterstock

Dagens ETC. Nora Theorin undersöker hur mediernas ­rapportering slår igenom i vad deras ­konsumenter tycker om invandring.”Det är relevant för ­journalister att förstå sin egen roll i hur bevakningen av invandring påverkar attityder.”

I avhandlingen ”Us versus them and the role of the media” har Nora Theorin, som är doktor i journalistik, medier och kommunikation, undersökt vilken roll medier spelar för människors attityder gällande migration. Hon har undersökt om det finns gemensamma mönster och mekanismer i sex europeiska länder: Sverige, Polen, Spanien, Storbritannien, Tyskland och Ungern.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser