Hoppa till innehållet

Inrikes

Så kan ombildningarna i Göteborg stoppas

De borgerliga partierna i Göteborg vill ombilda allmännyttans hyresrätter till bostadsrätter. Miljöpartiet, som har en vågmästarroll, går med på att ombilda i utsatta områden men inte i andra områden.
De borgerliga partierna i Göteborg vill ombilda allmännyttans hyresrätter till bostadsrätter. Miljöpartiet, som har en vågmästarroll, går med på att ombilda i utsatta områden men inte i andra områden. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

Efter beslutet i Göteborgs kommunfullmäktige om att ombilda allmännyttiga hyreslägenheter till bostadsrätter verkade alla sidor överens om att det nu är fritt fram att sätta igång. Men sanningen är att det kan komma att dras i långbänk fram till nästa val, och Miljöpartiet sitter som vågmästare.

SD fällde avgörandet och valde att släppa fram det borgerliga förslaget att sälja ut allmännyttans lägenheter i Göteborg och ombilda dem till bostadsrätter. Men sista ordet kan visa sig inte vara sagt än. Stadens kommunala bostadskoncern Framtiden och dess dotterbolag – de allmännyttiga bostadsbolagen – styrs även de av politiskt tillsatta styrelser som måste godkänna eventuella ombildningar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser