Hoppa till innehållet

Inrikes

Så agerar du om polisen rasprofilerar

Aida Samani , jurist på Civil Rights Defenders, menar att polisen behöver erkänna att man har strukturella problem med diskriminering. ”Det kräver en polisledning och ett regeringskansli som är villig att arbeta med den här frågan”, säger hon.
Aida Samani , jurist på Civil Rights Defenders, menar att polisen behöver erkänna att man har strukturella problem med diskriminering. ”Det kräver en polisledning och ett regeringskansli som är villig att arbeta med den här frågan”, säger hon. Bild: Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Dagens ETC.

Ifrågasätt, behåll lugnet och dokumentera – så kan du agera när polisen diskriminerar. Efter ett uppmärksammat fall i Malmö där polis slet en man av tåget undersöker Dagens ETC vad man som individ kan göra för skillnad och vad som behöver göras i landet.

Benjamin Antwi var på väg hem på Öresundståget när han blev stoppad och utdragen av polis. Händelseförloppet filmades och ledde till starka reaktioner på sociala medier då många menar att ingripandet handlar om rasprofilering, alltså att Benjamin Antwi blev föremål för polisens ingripande framför allt på grund av sin hudfärg.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Första månaden: 68 procent rabatt

Från

Läs en hel månad med superrabatt. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser