Inrikes.

2019-04-15 09:47
  • Socialdemokraternas Twitterkonto, med falsk logotyp. Foto: Faksimil
    Socialdemokraternas Twitterkonto, med falsk logotyp.
  • Kontot spred under natten uppgiften att Stefan Löfven ska avgå. Foto: Faksimil
    Kontot spred under natten uppgiften att Stefan Löfven ska avgå.
Puffetikett
Dagens ETC

S Twitterkonto kapades – påstod att Löfven ska avgå

Natten till måndagen kapades  Socialdemokraternas Twitterkonto – och började spotta ur sig en rad märkliga meddelanden. Bland annat påstods att Stefan Löfven ska avgå och att Sverige ska byta valuta till den digitala valutan Bitcoin.

Det var vid 2-tiden på natten som Aftonbladet uppmärksammade att Socialdemokraternas konto började spotta ur sig märkliga meddelanden, bland annat skickade kontot ut meddelandet att Stefan Löfven under måndagen ska avgå som partiledare.  Strax innan 03 skickade partiet ut ett pressmeddelande och bekräftade att det hela rörde sig om att kontot kapats.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Förutom att skriva att Löfven ska avgå byttes också partilogotypen ut, det påstods att Sverige ska byta valuta till Bitcoin och att flygvapnet ska läggas ned. Strax innan 9 på morgonen fanns meddelanden kvar, men bara runt 20 minuter senare var kontot återställt.

– Det är förstås extremt allvarligt, men vi får återkomma så fort vi har mer information. Just nu tittar vi vidare på vad det här beror på och håller kontakten med Twitter, säger S presskommunikatör Erik Holm till Expressen.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter