Hoppa till innehållet

Inrikes

Ryska Anna levde som sexslav i Sverige: ”Funderade på att ta mitt liv”

I jakten på ett bättre liv lurades Anna in i trafficking. ”Jag funderade på att ta mitt liv flera gånger”, säger hon. Bilden är arrangerad. 
I jakten på ett bättre liv lurades Anna in i trafficking. ”Jag funderade på att ta mitt liv flera gånger”, säger hon. Bilden är arrangerad.  Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

I Sverige finns det uppskattningsvis 15 000 människor som lever under slavliknande förhållanden. Ryska Anna var en av dem. För Dagens ETC berättar hon om livet i fångenskap. –Jag visste inte vart jag skulle ta vägen och var rädd att hamna på gatan eller bli såld till en bordell.

– Vi åkte runt i Europa och sålde sex på olika privata fester. ”Managern” behöll 80 procent av pengarna. Sen började han kräva betalt för biljetter, kläder och mat. Vi visste aldrig hur stor skuld vi hade. Till slut fick vi inte bestämma någonting, varken om klienter eller vad vi fick göra. Och männen fick göra vad som helst med oss. Flera gånger blev jag ganska svårt skadad men var tvungen att återhämta mig snabbt och fortsätta. Allt jag tänkte var bara att jag måste betala tillbaka allt och ta mig därifrån. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00