Hoppa till innehållet

Inrikes

Ät rätt kött – mindre rött

Kossor släpper ut stora mängder metangas, och därför får nötkött rött ljus när det gäller klimat.
Kossor släpper ut stora mängder metangas, och därför får nötkött rött ljus när det gäller klimat. Bild: Bild: Jonas Ekströmer/TT

Dagens ETC

Svenskar måste äta mindre kött – och rätt sort. Det menar Världsnaturfonden, som nu lanserar en köttguide.

Svenskt och kravmärk är bättre än importerat, och vilt är bättre än allt annat. Svenskar måste bli bättre på att äta rätt sorts kött. Framför allt måste vi minska vår konsumtion. Det menar Världsnaturfonden, som nu lanserar en köttguide.

Medelsvensken äter drygt 50 kilo kött per år. Det är dubbelt så mycket som för 40 år sedan. Det är också betydligt mer än vad vi borde äta. Inte bara för att många äter så mycket kött att det kan vara skadligt för hälsan, utan också för att konsumtionen innebär stor klimatpåverkan.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser