Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Politikerna ändrar sig – Allégården får behålla kafé

Allégårdens café är öppet fem dagar i veckan och fungerar som ett social nav i aktivitetshuset. Hit kommer pensionärer för att fika, umgås och lyssna på föredrag och musikuppträdanden.
Allégårdens café är öppet fem dagar i veckan och fungerar som ett social nav i aktivitetshuset. Hit kommer pensionärer för att fika, umgås och lyssna på föredrag och musikuppträdanden. Bild: ETC Media

Dagens ETC.

Med hjälp av möten och demonstrationer lyckades pensionärsföreningen rädda Allégårdens kafé. ”Det har visat sig att det finns en otrolig sammanhållning bland våra medlemmar”, säger pensionärsföreningens ordförande Hjördis Ahlm.

Igår bestämde social resursnämnd att kommunen ska fortsätta driva Allégårdens kafé i Haga. Förslaget som vann omröstningen kom från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet och gick ut på att kommunen så småningom ska lämna över driften till en extern aktör, till exempel ett socialt arbetskooperativ som hjälper folk in på arbetsmarknaden. Fram tills dess ska kommunen fortsätta att driva kaféet som vanligt.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser