Hoppa till innehållet

Inrikes

Papperslösa blir måltavla i terrorjakten

Efter terrorattacken I Stockholm i fredags kommer nu krav på hårdare tag mot landets papperslösa, något som inte kommer att göra Sverige säkrare, enligt kritiker som Dagens ETC talat med. På bilden poliser och flyktingar hösten 2015.
Efter terrorattacken I Stockholm i fredags kommer nu krav på hårdare tag mot landets papperslösa, något som inte kommer att göra Sverige säkrare, enligt kritiker som Dagens ETC talat med. På bilden poliser och flyktingar hösten 2015. Bild: Bild: Stig-Åke Jönsson/TT

Dagens ETC.

Efter attacken i Stockholm i fredags kommer krav på hårdare tag mot landets papperslösa. Men det kommer inte göra Sverige säkrare, menar kritiker som Dagens ETC talat med.

Mannen som utförde attacken på Drottninggatan i Stockholm i fredags efterlystes i slutet av februari. Han skulle utvisas efter avslag på sin asylansökan, men polisen fann honom inte. Detta har gjort Stefan Löfven ”frustrerad” och de senaste dagarna har flera medier riktat misstänksamhetens ljus mot de omkring 12 000 personer som trots utvisningsbeslut kan befinna sig i Sverige.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00