Inrikes.

2017-12-07 13:52

Östersunds segertåg går mot Berlin

Östersund FK:s framgångssaga rullar vidare – på räls. När succélaget idag ska spela sin sista gruppspelsmatch i Europa League så chartrar Inlandsbanan ett tåg ner till Berlin.

”Det är fantastiskt att det äntligen är dags för avgång”, säger Eva Palmgren, tf chef Destination Inlandsbanan AB.

Östersund FK har överraskat alla i årets Europa League. Efter att ha vunnit svenska cupen fick laget en plats i kvalet till turneringen, som är den näst största internationella fotbollstävlingen i Europa efter Champions League. Det svenska laget är överlägset sämst rankat i gruppen de lottades in i, men med bara en match kvar leder laget gruppen på 10 poäng – och oavsett hur det går i matchen mot Hertha Berlin ikväll så har de avancerat till åttondelsfinal.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Succén har också gjort att Östersunds spelare har fått ett lyft. Mittfältaren Ken Sema har tagit en plats i svenska landslaget och Saman Ghoddos en i det iranska landslaget tack vare sina internationella prestationer.

Östersund spelar matchen på klassiska Olympiastadion i ­Berlin och det kommer vara många rödsvarta fans på plats. Tåget är sedan länge fullbokat, totalt 430 personer kommer att ta sig de 163 milen till Berlin med tåg.

– Det här hade aldrig varit möjligt utan alla supporters, Falkarna, ÖFK och inte minst Snälltåget, som vi chartrar vagnarna från, säger Eva Palmgren.

Tåget avgick i tisdags och kom fram igår. Först på lördag kommer fansen att vara hemma, men den dygnslånga resan innebär inte bara tågåkande.

– Resan är inte bara en transportsträcka. Det kommer bli en hel del arrangemang ombord, till exempel tävlingar, träning på hejaramsor och överraskningar, säger Eva Palmgren.

Östersund FK

Östersund bildades 1998 och efter 14 års harvande i tredjedivisionen klättrade laget tre divisioner på fem säsonger under åren 2011–2015.

De spelar sina hemmamatcher på Jämtkraft Arena och klubben tränas av engelsmannen Graham Potter.

I år står det klart att Östersund FK är den andra svenska klubben någonsin att nå gruppspel i Europa League.