Inrikes

Oro bland barn och föräldrar efter skjutningen i Visättra

Lia Ghebru tycker om att det bor mycket familjer i området och att hennes barn kan vara ute själva och leka med sina vänner, men efter helgen vill barnen inte längre gå ut.
Lia Ghebru tycker om att det bor mycket familjer i området och att hennes barn kan vara ute själva och leka med sina vänner, men efter helgen vill barnen inte längre gå ut. Bild: Bild: Zanna Nordqvist

Dagens ETC. I lördags kväll skottskadades två barn som var ute och lekte i Visättra söder om Stockholm. Nio personer med kopplingar till kriminella nätverk har gripits, och polisen har ökat sin närvaro i området. På måndagen är det ovanligt lugnt i området, och många stannar inne.

Zanna Nordqvist

Strax efter 20-tiden i lördags fick polisen larm om en skottlossning i området. Två barn, fem och sex år gamla, som var ute och lekte träffades i benen av skotten och fördes till sjukhus. Barnen fick inte livshotande skador och var enligt polisen inte måltavlor, men en förundersökning om mord har inletts och nio personer med kopplingar till kriminella nätverk har gripits för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Zanna Nordqvist