Inrikes.

2019-03-13 14:05
Bild: Jessica Gow/TT
Puffetikett
Dagens ETC

Ordningsvakt åtalas – misstänks för våldtäkt under arbetstid

Den åtalade är misstänkt för två fall av våldtäkt, varav åtminstone ett ska ha skett i tjänsten.

Den åtalade ordningsvakten har suttit häktad sedan början av februari i år. Han är misstänkt för två sexuella övergrepp, som ska ha skett i februari respektive november 2018.

I det tidigare fallet misstänks han i första hand för våldtäkt, i andra hand för sexuellt ofredande. Enligt stämningsansökan ska ordningsvakten i februari 2018 under hot tvingat en kvinna att utföra sexuella handlingar.

Händelsen ska ha skett under ordningsvaktens arbetstid, och han är därför också misstänkt för tjänstefel. Enligt stämningsansökan ska den misstänkta gärningsmannen hotat kvinnan med polisanmälan samt hållt henne inlåst i ett utrymme på arbetsplatsen, en nattklubb i centrala Stockholm.

Det senare fallet, som är rubricerat som våldtäkt, ska ha skett i november förra året på en annan nattklubb. Den åtalade mannen misstänkts då för att ha sexuellt utnyttjat en berusad kvinna. Det framgår inte av stämningsansökan om även detta brott ska ha begåtts under tjänst.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter