Hoppa till innehållet

Coronaviruset

Nya konspirationsteorin: ”Vaccin som smittar”

I helgen la en bilverkstad i halländska Våxtorp ut en text på sin Facebook-sida, med budskapet att den som har fått covid-19-vaccin ska hålla avstånd för att inte riskera att förgifta ovaccinerade.
I helgen la en bilverkstad i halländska Våxtorp ut en text på sin Facebook-sida, med budskapet att den som har fått covid-19-vaccin ska hålla avstånd för att inte riskera att förgifta ovaccinerade. Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

Vaccinet är ett gift. Och dessutom – giftet kan sprida sig från en vaccinerad till en ovaccinerad. Den senaste tiden har myten om så kallad shedding fått allt fler anhängare. Dagens ETC försöker spåra hur det egentligen började.

”Är du injicerad – håll avstånd!” I helgen la en bilverkstad i halländska Våxtorp ut en text på sin Facebook-sida, med budskapet att den som har fått covid-19-vaccin ska hålla avstånd. Anledningen? Risken är att ovaccinerade förgiftas. ”Håll avstånd till oss, då det är bevisat att gifterna och spikproteinerna ifrån dessa sprutor kan överföras via nära kontakt (shedding)”, skriver Bilservice Våxtorp. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser