På plats i Fogelstad

Nu ska kvinnornas Fogelstad öppna på nytt

Charlotte, Tjia och Isabella tror att det kommer att finnas en stor bredd och variation i vilka som kommer dyka upp på Lilla Ulfåsa, och att det nu som då kommer finnas meningsskiljaktigheter, och kanske är det då de viktigaste samtalen sker.
Charlotte, Tjia och Isabella tror att det kommer att finnas en stor bredd och variation i vilka som kommer dyka upp på Lilla Ulfåsa, och att det nu som då kommer finnas meningsskiljaktigheter, och kanske är det då de viktigaste samtalen sker. Bild: Bild: Zanna Nordquist

Dagens ETC. Elin Wägner, Ada Nilsson, Honorine Hermelin, Kerstin Hesselgren och Elisabeth Tamm var på sin tid pionjärer inom både
kvinnorörelsen, miljörörelsen och inom sociala frågor. Tillsammans grundade de den kvinnliga medborgarskolan i Fogelstad – och hundra år efter kvinnors rösträtt ska den återuppstå.

”Man måste ha tunn hud för att behålla sin känslighet och vara tjockhudad för att stå ut med skiten man möter, det måste man träna på”, säger ordföranden Tjia Torpe.

– Här har vi fått fler presenter, säger Tjia Torpe, ordförande för Fogelstads stiftelse, medan hon bär in en mikrovågsugn i den anrika inspektorsbostaden Lilla Ulfåsa utanför Katrineholm.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser