Hoppa till innehållet

Inrikes

Nu ska adhd-spärren till polisutbildningen tas bort

Therése Jonsson Rosengren har alltid velat bli polis, men har inte fått söka utbildningen på grund av hennes adhd-diagnos. ”Jag är en sån som reagerar på orättvisor och ingriper om andra råkar illa ut”, säger hon.
Therése Jonsson Rosengren har alltid velat bli polis, men har inte fått söka utbildningen på grund av hennes adhd-diagnos. ”Jag är en sån som reagerar på orättvisor och ingriper om andra råkar illa ut”, säger hon. Bild: Bild: Jörgen Lund

Dagens ETC.

Therése Jonsson Rosengren, som alltid drömt om att bli polis, är jätteglad över att adhd-spärren till polisutbildningen har strukits. Idag jobbar hon som fastighetsskötare, men redan till nästa höst kommer hon att söka in till Polishögskolan. – Man har tidigare blivit dömd utifrån ett papper med en diagnos på, utan att man ens har fått visa vad man går för, så ja, jag tycker det här är en jättebra förändring, säger hon.

Förra veckan gick Polismyndigheten ut med att adhd-spärren för dem som vill utbilda sig till poliser kommer att skrotas – och det redan till i mitten av augusti.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser