Hoppa till innehållet

ETC Uppsala

Nekas lägenhet – trots pengar

Uppsalahem tillåter inte en kombination av besparingar och kommande inkomster. Något Emilie fick erfara efter att ha blivit nekad att hyra den lägenhet hon och sambon stod först i kö till.
Uppsalahem tillåter inte en kombination av besparingar och kommande inkomster. Något Emilie fick erfara efter att ha blivit nekad att hyra den lägenhet hon och sambon stod först i kö till. Bild: Bild: Johannes Frandsén

ETC Uppsala

Hon har jobb, stora besparingar och inga betalningsanmärkningar. Men trots att Uppsalahem ska ha generösa inkomstkrav nekades Emilie att hyra den lägenhet hon och hennes sambo hade sökt. ”Vi har gjort allting rätt och lagt undan allt vi har kunnat spara. Men det räckte inte.”

Tiden börjar rinna ut för Emilie och hennes pojkvän. Hon står på kontraktet för en fyrarums-studentlägenhet, där först hennes kompisar och sedan hennes pojkvän har flyttat in. Hon håller fortfarande på och lägger sista handen vid examensarbetet, men förra terminen var den sista med studiemedel från CSN. Paret måste därmed lämna lägenheten där de bor, eftersom den klassas som studentbostad.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Uppsala!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln