Hoppa till innehållet

Inrikes

Ministern möttes av slagord och plakat från facket

”Jag tänker inte sitta still och se på något som inte fungerar och som i förlängningen hotar hela den svenska modellen, det kan användas som intäkt för att göra långtgående förändringar av konflikträtten”, sa arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S). 
”Jag tänker inte sitta still och se på något som inte fungerar och som i förlängningen hotar hela den svenska modellen, det kan användas som intäkt för att göra långtgående förändringar av konflikträtten”, sa arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).  Bild: Bild: Daniel Rossetti

Dagens ETC.

Efter att Ylva Johansson tillsatt en utredning om förändring av konflikträtten och uttalat sig positivt om en inskränkning förföljs hon av frågan. Många inom arbetarrörelsen skräms av ministerns inställning i frågan. ”Regeringen serverar förslag till högern för att inskränka den svenska modellen”, säger Gunnar Westin på Seko.

Det har varit demonstrationer och kritiska frågor till Ylva Johansson vart än hon dyker upp den senaste tiden. Anledningen är att hon tillsatt en utredning om att förändra lagstiftningen kring konflikträtten med tydlig hänvisning till situationen i Göteborgs hamn.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser