Inrikes.

2020-07-30 11:30
Bild: Izabelle Nordfjell/TT
Puffetikett
Dagens ETC

Man i Södertälje dog efter ingripande – nu utreds poliserna

Under onsdagskvällen avled en man i 35-årsåldern i Brunnsäng, Södertälje i samband med ett polisingripande. Nu utreds poliserna för vållande till annans död, uppger Aftonbladet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Det var under onsdagskvällen som en man i 35-årsåldern stannades av polisen i Brunnsängs centrum, Södertälje. Han misstänktes då för grovt rån, något som senare har avskrivits.

I samband med polisingripandet avled mannen, och nu utreds en eller flera poliser för vållande till annans död. Det rapporterar Aftonbladet.

– Vid ingripandet uppmärksammade polisen att gärningsmannen slutade att andas, säger Towe Hägg, Stockholmspolisen, till tidningen.

Gällande brottsmisstankarna säger Towe Hägg att det kan röra sig om en misshandel.

– Vi fick först in samtal om vad någon trodde var ett rån med misshandel. Men personen har efter utredning visat sig ha anlänt till centrum på moped och även lämnat på moped. Han är alltså inte misstänkt för rån, däremot ska han ha misshandlat en person med slag och sparkar. Brottsoffret har dock ännu inte hittats, säger Towe Hägg till Aftonbladet.

Varken hon eller Annika Strömberg, som leder utredningen om vållande till annans död, kan svara på hur gripandet gått till och vad som hänt.

– Vi ska försöka gå till botten med vad som har hänt, det kan vara medicinska orsaker bakom, det kan vara vad som helst. Vi tittar brett, säger Annika Strömberg till Aftonbladet.