Hoppa till innehållet

Inrikes

Malmö vände trenden med skjutningar på ett år: ”Går åt helvete om inget görs”

I Malmö har organisationen Hela Malmö, sedan 16 år arbetat med att engagera barn och unga socialt för att öka deras självkänsla och tillgodose deras rättigheter.
I Malmö har organisationen Hela Malmö, sedan 16 år arbetat med att engagera barn och unga socialt för att öka deras självkänsla och tillgodose deras rättigheter. Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

Gängkriminaliteten ska krossas. Därom är alla överens. Frågan är hur hårda handskar uppgiften kräver? I Malmö har man sett att det går att med socialt arbete vända en nedåtgående trend innan den exploderar i konsekvenser som det pågående gängkriget i Stockholm.

Tio år, kanske femton. Det är den tidsrymd många experter tror att det krävs för att trycka tillbaka den gängkriminalitet som härjar i många av våra största städer. År där inte bara polis och rättsväsende måste agera kraftfullt, utan där också andra myndigheter måste få fler resurser och jobba febrilt och mer samordnat för att minska och motverka den segregation och det utanförskap som steg för steg knuffar in många ungdomar i kriminalitet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser