Inrikes.

2017-09-01 12:20
Ulf Kristersson på årets upplaga av Almedalen. Bild Janerik Henriksson/TT
Ulf Kristersson på årets upplaga av Almedalen.

M-kandidaten: ”SD får gärna rösta på vår budget”

Ulf Kristersson ställer upp som kandidat till partiledarposten i Moderaterna. Han stänger samtidigt dörren för en ny Decemberöverenskommelse. ”Alliansen ska försöka bilda regering och lägga fram en budget efter nästa val, oavsett om de rödgröna blir större eller mindre än Alliansen.”

Han står till förfogande för uppgiften att ta över Moderaterna, meddelar Ulf Kristersson – idag ekonomiskpolitisk talesperson – idag på Facebook.

”Jag känner ett stort ansvar för det parti som jag har jobbat för i många olika kapaciteter och under lång tid. Jag är också övertygad om att vi nu måste samla oss och fokusera på vår huvuduppgift – att föra ut vår politik och se till att den blir verklighet”, skriver han.

Ulf Kristersson anser att han bäst kan ”leda laget” tillsammans med partiets båda viceordförande, Elisabeth Svantesson och Peter Danielsson: ”Vi gillar varandra, har gemensamma erfarenheter av framgång och motgång. Och vi skulle komplettera varandra väl.”

Han kommenterar även det parlamentariska läget:

”DÖ var fel. SD har fel. Och Alliansens gemensamma framtidsfrågor måste lösas med Alliansen.”

Hans slutsats är att Alliansen ska försöka bilda regering efter nästa val, oavsett om de rödgröna skulle bli större.

”SD får gärna rösta på vår budget om de vill. Deras röster är lika mycket värda som alla andras”, skriver Ulf Kristersson.