Hoppa till innehållet

Inrikes

Kvinnoförening drabbas hårt av AF:s nedmontering

Det är oerhört viktigt för dessa kvinnor som kommer från länder där det inte finns demokrati eller jämställdhet. Bara det att de har rätt till att rösta men inte vet hur det går till, vi hjälper dem med allt sådant, säger Iva Parizkova Ryggeståhl. 
Det är oerhört viktigt för dessa kvinnor som kommer från länder där det inte finns demokrati eller jämställdhet. Bara det att de har rätt till att rösta men inte vet hur det går till, vi hjälper dem med allt sådant, säger Iva Parizkova Ryggeståhl.  Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC

Kaoset på Arbetsförmedlingen må ha skjutits upp ett år av regeringen, men nedmonteringen ger ändå ringar på vattnet. I Malmö kommer över 260 kvinnor drabbas när deras studiecirklar lägger ner till följd av strypt finansiering. ”Det som irriterar mig är att det alltid är kvinnor som åsido­sätts”, säger Iva Parizkova Ryggeståhl, ordförande för Internationella Kvinnoföreningen (IKF).

Förra året jublades det inne på IKF:s lokaler. De hade precis blivit utsedda till Årets förening av Malmö stad och verksamheten blomstrade. Ett år senare hotas viktiga delar av verksamheten av nedläggning.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser