Hoppa till innehållet

Inrikes

Kritikstorm mot höjning av rut-avdraget: ”Helt vansinnig politik”

Maxtaket för Rut-avdraget trefaldigas upp till 75 000 kronor om året. Dessutom ska de 	    tjänster som det får göras avdrag för utvidgas till att innefatta bland annat tvätt, flytt, hämtning och trygghetstjänster. 
Maxtaket för Rut-avdraget trefaldigas upp till 75 000 kronor om året. Dessutom ska de tjänster som det får göras avdrag för utvidgas till att innefatta bland annat tvätt, flytt, hämtning och trygghetstjänster.  Bild: Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Dagens ETC.

Höjden i taket för rut-avdraget tredubblas och tjänsterna utvidgas som en del i regeringens överenskommelse med C och L. Enligt färska siffror från Skatteverket fortsätter rut-avdragen att öka som mest i de rika kommunerna ilandet. ”Fördelningspolitiskt är det helt vansinnig politik”, säger Ulrika Lorentzi, utredare på LO.

Tolv år efter att rut-avdraget infördes ska nu maxtaket trefaldigas upp till 75 000 kronor om året. Dessutom ska de tjänster som det får göras avdrag för utvidgas till att innefatta bland annat tvätt, flytt, hämtning och trygghetstjänster. Rut-paketet är en del i den nya S-MP-regeringens överenskommelse med Centerpartiet och Liberalerna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt hela hösten

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser