Hoppa till innehållet

Inrikes

Krisande Bulletin beviljas presstöd – får miljonbelopp

Bild: Faksimil

Dagens ETC.

Trots det mycket turbulenta året som Bulletin har bakom sig får de ett presstöd för nästa år på nästan fem miljoner kronor.

Den skuldtyngda högerkonservativa tidskriften Bulletin, som enligt rykten hotas av konkurs till följd av flera skuldindrivningar från Kronofogden, beviljas 4,9 miljoner i driftstöd av Mediestödsnämnden för nästa år.

Innan man kan få stödet återstår dock för Bulletin AB att lämna in ”en redovisning, styrkt av en auktoriserad revisor”, för de rörelsekostnader och inkomster som är ”förknippade med den stödberättigade tidningen”. Det klargörs enligt Mediestödsnämndens beslut idag, som kommer efter ett minst sagt turbulent år för den nystartade nättidskriften.

Sedan den högerprofilerade sajten startades för mindre än ett år sedan har Bulletin bland annat avslöjats av Dagens Nyheter med ett stort antal plagiat i sina nyhetstexter. Strax därefter kom uppgifter i facktidningen Journalisten om att chefsledningen och redaktionen ligger i strid med varandra. Chefredaktör Ivar Arpi berättar där att ledningen söker efter hans ersättare och ljudfiler som bekräftar detta dyker upp i flera svenska medier. Sex profilerade redaktionsmedlemmar väljer att lämna sina poster kort därpå. Samma dag lämnar också vd:n för Bulletin AB sin post.

I september byter bolaget vd för andra gången, men delägaren Tino Sanandaji fortsätter envist hävda att verksamheten inte på något sätt är hotad.

”De permanenta ryktena om vår död är permanent överdrivna”, skriver han i en mejlintervju med DN.

I flera artiklar har källor med insyn i bolaget uppgett att bolaget kämpar med en sinande finansiering samt skuldindrivningar från Kronofogden. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

00:00 / 00:00