Hoppa till innehållet

Inrikes

”Kränkande att behöva höra de här sakerna”

Jiang Millington har två barn med varsin neuropsykiatrisk funktionsvariation. Länge har hon slagits för att de ska få den särskilda anpassning av undervisningen som de har rätt till.
Jiang Millington har två barn med varsin neuropsykiatrisk funktionsvariation. Länge har hon slagits för att de ska få den särskilda anpassning av undervisningen som de har rätt till. Bild: Bild: Jörgen Lund

Dagens ETC.

Jiang Millington har under lång tid slagits för att hennes barn ska få den särskilda anpassning av undervisningen som de enligt skollagen har rätt till. Hennes 12-åriga dotter Lisa har inte varit i skolan sedan hon var 9 år. – De sa att hon var komplett obildbar, säger Jiang Millington.

Jiang Millington från Sundbyberg har två barn med varsin neuropsykiatrisk funktionsvariation. Dottern Lisa som är 12 år har diagnosticerats med högfungerande autism och har inte varit i skolan sedan i tredje klass, då hon bröt ihop fullständigt, grät okontrollerat och vädjade om att få slippa utsättas mer för den skolmiljö hon inte klarade av att hantera.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser